Nul procent rente bij de ABN Amro bank vanaf april

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Niet gecategoriseerd
  • Bericht reacties:0 Reacties

Klanten ABN Amro krijgen geen spaarrente meer, rijke spaarders met meer dan 2,5 miljoen euro op de bankrekening moeten zelfs 0,5 procent rente gaan betalen. Dat treft onegeveer 5200 klanten. Andere grote banken zullen dit voorbeeld waarschijnlijk gaan volgen.

De ABN Amro bank beloofde geen negatieve spaarrente in rekening te brengen voor klanten met een spaartegoed tot 100.000 euro. Dit vrijwaart ongeveer 95 procent van de klanten van deze bank.

De Consumentenbond heeft al vaker gevraagd om een wettelijk verbod op een negatieve spaarrente voor particulieren, zoals in België is ingevoerd. Minister Hoekstra van Financiën liet eerder al weten dat er nu nog geen verbod komt op een negatieve spaarrente. In zijn Kamerbrief zei de minister dat de banken niet van plan zijn om in de nabije toekomst over te gaan tot een negatieve rente voor gewone spaarders.

De lage spaarrente wordt veroorzaakt door de voortdurende lage marktrente en de boeterente die banken betalen voor kasgeld dat ze dagelijks bij de ECB moeten stallen.

Geef een antwoord